Deel je leven - Gerda van Bruggen

Gerda van Bruggen

Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Gerda van Bruggen-Wijnveen.

Naam: Gerda van Bruggen-Wijnveen

Leeftijd: 69 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: In 1972 heb ik belijdenis gedaan in de hervormde kerk in Wageningen. Omdat mijn man en ik ons toch meer thuis voelden in de gereformeerde kerk zijn we rond 2004 lid geworden van de Brinkstraatkerk.

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
deze kerkgemeenschap mij aanspreekt. Het samenzijn in de kerk op zondag is belangrijk voor mij; samen zingen, samen luisteren, samen bidden: het verbindt mensen. Ik voel me gesteund. Vooral nu ik alleen ben, besef ik dat. Ik voel me in deze kerk echt thuis.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
Bisschop Michael Curry raakte mij eind mei met zijn preek in Windsor Castle. De kern van zijn verkondiging was: ‘Heb God lief, heb uw naaste lief en heb ook uzelf lief’. Ook citeerde hij Maarten Luther King: ‘We moeten de kracht van de liefde ontdekken, de verlossende kracht van liefde. Als we dat doen dan kunnen we van deze oude wereld een nieuwe wereld maken, want liefde is de enige weg’. Is liefde dan niet de basis van ons geloof?

Mijn favoriete bijbeltekst is...
Onze trouwtekst: psalm 121:8 De Here houdt de wacht over je gaan en komen, van nu aan tot in eeuwigheid. Deze psalm geeft mij houvast in fijne periodes, maar ook als het moeilijk gaat in tijden van verdriet. Een heel mooi lied vind ik lied 416: Ga met God en Hij zal met je zijn

Dit is wat de kerk voor mij betekent:
In de kerk krijgt mijn geloofsleven voeding. De verkondiging, de muziek, de rust. De ontmoeting met mensen, waar je je geloof mee kunt delen. Het gemeente-zijn schept een band; je voelt je niet alleen.

Mijn favoriete boek is:
‘Het achtste leven voor Brilka’ geschreven door Nino Haratischwili. Het boek gaat over een Georgische familie in de Sovjet Unie in de hele 20e eeuw. Wel een dikke pil, maar een prachtig boek. Ik noem nog een tweede: ‘Donderdagmiddagdochter’ van Stevo Akkerman (columnist in Trouw). Stevo schrijft over het verlies van zijn dochter, die kort na de geboorte overlijdt en over de ontwikkeling van zijn geloof. Eigenlijk is dit een autobiografische roman. Een aangrijpend en ook herkenbaar boek.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...
Lezen, zingen, fietsen, badminton, kettingen maken van Ghanese kralen, bloemschikken en bij mooi weer in de tuin werken.
Vrijwilligerswerk heb ik altijd gedaan, maar sinds mijn pensionering en het overlijden van mijn man veel meer. Met name kerkenwerk. Ook ben ik een dagdeel in de week vrijwilliger bij de dagopvang in Het Baken. Vrijwilligerswerk kost je tijd, maar je krijgt er wat voor terug. Het geeft mij erg veel voldoening.

Het mooiste plekje van Bennekom is:
Bennekom kent heel veel mooie plekjes. Een fietstochtje door De Kraats blijft boeiend, afwisselend en in alle jaargetijden prachtig. Ook ken ik schitterende achtertuinen in Bennekom. Prachtige plekjes om een poosje te zitten en bij te praten.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Houd oog voor elkaar, denk niet te ver vooruit en vertrouw.

Ook dit wil ik graag nog doorgeven:
Iemand schreef: ‘Licht en duisternis, blijdschap en verdriet horen bij ons leven. Probeer deze tegenstrijdigheid te aanvaarden.’ Niet dat het je gelukkiger maakt, maar het kan wel een voorwaarde zijn om je beter te voelen.

Ik draag het (estafette)stokje over aan:
Annie Bootsman.

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief
Voornaam

Ongeldige invoer

Achternaam

Ongeldige invoer

email adres

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook