PKN-Protocol voor de versoepeling van de lockdown

Ook voor kerken wordt de lockdown langzaam versoepeld in de komende maanden. Vanaf 1 juni 2020 mogen er 30 mensen aanwezig zijn bij religieuze bijeenkomsten. Vanaf 1 juli 2020 mogen er 100 mensen aanwezig zijn bij religieuze bijeenkomsten. De dienstenorganisatie van de PKN heeft een protocol opgesteld voor kerkdiensten en andere bijeenkomsten in een anderhalvemetersamenleving. De concrete invulling hiervan behoort tot de verantwoordelijkheid van de kerkenraad en behoeft een lokale en op het kerkgebouw toegespitste invulling. Ook binnen onze gemeente is een werkgroep bezig specifieke invulling te geven aan dit protocol. Lees meer over dit landelijke protocol op de website van de PKN.

Vrijwilligers gevraagd

anderhalvemeterVanaf 1 juli as. kunnen we weer op een iets andere manier kerkdiensten houden. We blijven online vieren zoals de afgelopen periode, maar vanaf die datum mogen er max. 100 mensen de kerkdienst bijwonen. Jullie zullen begrijpen dat het een flinke klus is dat op een goede manier te regelen. Een voorbereidingsgroepje bestaand uit Wim Starmans, Lourens Lutgendorff en Aart Jochemsen is bezig dat vorm te geven. Jullie gaan er meer van horen, maar op dit moment zijn we al op zoek naar vrijwilligers (3 per zondag, in totaal denken we aan 12 mensen), die nodig zijn om op de zondagen het in – en uitgaan, en het wijzen van een plaatsje in goede banen te leiden. Uiteraard krijgen jullie nog instructies.

Heeft u/heb jij belangstelling, meld je dan aan bij Lourens Lutgendorff (06-14102196).

Wereldwijd gebed Laudato Si' week zondag 24 mei 12.00 uur

Het is vijf jaar geleden dat paus Franciscus de indrukwekkende encycliek "Laudato Si' " ( de zorg voor ons gemeenschappelijke huis) publiceerde. Een half jaar later werd, tot veler verrassing, het wereldwijde klimaatakkoord in Parijs gesloten. Laudato Si' maakte zeer veel indruk op de hele wereldgemeenschap. Er werd niet alleen een appèl gedaan op onze verantwoordelijkheid als rentmeesters voor de schepping om de keuzen die gemaakt moeten worden om de leefbaarheid op aarde te waarborgen. In het bijzonder vraagt hij aandacht voor de zwaksten en in het bijzonder de armsten die bij deze veranderingen het meest kwetsbaar zijn. Als Taakgroep Kerk, Milieu en Samenleving van de Raad van Kerken Bennekom willen we u/jou graag wijzen op het volgende: Op zondagmiddag 24 mei, om precies 12.00 u. lokale tijd, zullen christenen overal ter wereld in verbondenheid met elkaar, met de schepping en met de meest kwetsbaren hetzelfde gebed uitspreken. Ook in de Brinkstraatkerk zal a.s. zondag dit gebed gebeden worden.Zie ook: https://laudato-si.nl/.

RockSteady online

rocksteadyLangzaam maar zeker komt de boel weer op gang als we het virus onder controle kunnen houden. We kijken dan ook uit naar de eerste normale bijeenkomst, in kelder van De Brink. Tot die tijd zullen we ons echter prima redden met de digitale mogelijkheden. Inmiddels hebben alle groepen via beeldbellen een hele leuke avond gehad. Binnenkort de volgende! Wil je ook inloggen? Neem dan gerust contact op met onderstaande leiding.