Afscheid Daan de Vries

X4A1586Afgelopen zondag , eerste Advent, heeft de heer Daan de Vries afscheid genomen als vaste organist van onze Brinkstraatkerk. Ruim 40 jaar heeft hij onze Brinkstraatkerkgemeente als kerkmusicus gediend. Als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet is hem in de afscheidsdienst een insigne in goud van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de PKN uitgereikt.

Evensong

evensongOp zaterdag 30 november wordt in de Oude kerk een evensong gehouden, als afsluiting van de expositie Psalmen in beeld.

Samen vieren: het hele jaar door

samenvierenDoe jij ook mee? Voor kerstochtend is een oproep geplaatst om met zang en/of instrument mee te werken aan de ochtenddienst. Dat initiatief willen we verbreden. Het hele jaar door hebben we diensten waarin we op allerlei manieren de “plus” van samen vieren waar willen maken.

Rock Steady avonden

rocksteadyEr zijn van die woorden, daar kun je zowat elk woord aan vastplakken. Kerst is daar waarschijnlijk het meest bekende voorbeeld van: kerstbrood, kerstkrans, kerststol en ga zo maar door. Volgens een website zijn het er wel vijfhonderdvijfentwintig. Dat is toch bijzonder? Maar weet je welke de mooiste is? De kerstviering, van Rock Steady! Kom je ook?

Oproep voor deelname aan Write for Rights

amnesty 1Amnesty Nederland organiseert dit jaar voor de zevende keer de Write for Rights-schrijfactie. De vorige zes evenementen maakten enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Vorig jaar werd er in Nederland op 1000 locaties geschreven en werden er wereldwijd 6 miljoen brieven verstuurd.