OPA

Oud papierOPA staat voor “Oud Papier Actie" en is al meer dan 55 jaar actief bezig met het inzamelen van oud papier ten nutte van de kerk.

Elke eerste vrijdag van de maand, het gehele jaar door, tenzij deze dag op een feestdag valt, wordt tussen 08.30 en 11.30 oud papier in de container op de parkeerplaats bij de Brinkstraatkerk ingezameld.

De met het inzamelen hiervan verkregen gelden worden benut voor bijzondere aspecten aangaande de kerk, hier kunt u denken aan de AED, een brancard, bloemen in de Brink, de kerstrozen met kerstmis, projectiescherm, vouwmachine drukkerij, enzovoort. Het betekend in de praktijk dat vele zaken die anders uit het budget van de Vrijwillige Bijdragen of collecten moeten worden betaald nu door OPA worden gefinancierd. De bestemming van de verzamelde gelden vindt plaats uiteraard met instemming van de medewerkers van OPA. Al met al wordt jaarlijks zo'n 50 ton oud papier ingezameld en wordt €2.000 – 2.500 besteed.

OPA is alle inzamelaars en brengers van oud papier dankbaar dat men papier verzameld in inlevert. Al met al brengt het jaarlijks een mooi bedrag op.

Daarnaast bestaat op dit tijdstip, tevens de mogelijkheid gebruikte kleding in te leveren. Deze kleding wordt verkocht en de opbrengst is bestemd voor bestrijding van onkosten van het bekende project in Bennekom namelijk: “Manege zonder Drempels”. Uw gebruikte kleding wordt verkocht op de internationale markt.